Placinte cu mar – de post

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Oct 2013 | 12937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 gr faina alba
  • aprox. 250 ml apa calda
  • 25 gr drojdie proaspata
  • doua linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 40 ml ulei de masline
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura
  • 5 mere mari
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • Sirop
  • miere sau 40 ml apa+doua linguri zahar pudra+doua linguri zeama lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mar – de post:

Aluat.

Pune intr-un bol curat faina impreuna cu drojdia, sarea si zaharul.

Adauga treptat apa calduta, omogenizeaza apoi framanta usor cu mana. In functie de puterea de absorbtie a fainii va trebui sa mai ajustezi cantitatea de apa adaugata sau sa pui mai multa. Trebuie sa ai un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Adauga treptat uleiul si framanta 10-15 minute.

Acopera bolul si lasa-l la loc cald pentru o ora.

Intre timp curata merele, rade-le pe razatoarea cu ochiuri mari si pune-le intr-o cratita. Caleste-le impreuna cu zaharul si scortisoara, la foc mediu, timp de aprox. 15 minute. Trebuie sa scada tot sucul lasat de mere, sa ai o umplutura legata, putin umeda.

La final adauga esenta de rom.

Intinde aluatul pe masa de lucru infainata, intr-o foaie dreptunghiulara.

Imparte foaia in 6.

Fiecarei bucati portionate cresteaza-i jumatate din suprafata. Pe cealalta jumatate pune umplutura de mar si trece pe deasupra ei toate fasiile din aluatul crestat (vezi fot0), apasand cu degetele sa se lipeasca bucatile de aluatul cu umplutura.

Transfera-le toate intr-o tava in care ai pus hartie petru copt.

Introdu tava in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pe treapta de mijloc. Cand placintele au prins culoare pe talpa scoate tava si pensuleaza placintele cu siropul obtinut din amestecarea ingredientelor sau cu miere.

Introdu tava inapoi in cuptor, de aceasta data pe treapta superioara, si lasa pana ce placintele se rumenesc.

Fierbinti, le ungi din nou cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mar – de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

gaby_duceag 1

14.10.2013, 19:24

mulţumesc fetelor
nu arată chiar aşa grozav, sunt poze făcute noaptea, cu bliţ, dar au fost tare bune

Raisha 1

17.10.2013, 20:43

Cred ca am sa incerc si eu reteta asta! Am facut ceva asemanator mai de mult dar cu carne. :-)

Bya Ralu 1

18.12.2015, 23:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac (si stafide)